Actualiteit

Belastingaangifte achteraf aanpassen? Zo doet u dat!

Heeft u uw aangifte opgestuurd en wilt u iets veranderen? U kunt een al ingediende aangifte bijna altijd achteraf nog aanpassen. Let daarbij goed op de regels.

Verhuurt u wel eens uw huis aan toeristen? Zorg er dan voor dat u ‘fiscusproof’ bent

Het toeristenseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat tienduizenden Nederlanders hun huis oppoetsen voor de verhuur. De verhuur via Airbnb, Wimdu en andere bureaus kan behoorlijk lucratief zijn. Wat niet alle verhuurders beseffen, is dat er nogal wat bij komt kijken op het gebied van regelgeving. Veel gemeenten stellen allerlei voorwaarden aan de verhuur van privéwoningen. En ook op fiscaal gebied moet u aan bepaalde eisen voldoen.

“Financiële tips: speciaal voor vrouwen”

Vrouwen van deze tijd zijn supervrouwen: werken, kinderen opvoeden, het huishouden, sociale contacten onderhouden en sporten. Alle ballen houden ze in de lucht! Maar één bal blijft nogal eens liggen …..de geldzaken. Bij woorden als “belastingen” en “pensioen” begint het bij veel vrouwen spontaan te jeuken en deze bal rollen zij graag door naar de partner.

Week van het geld: jong geleerd is oud gedaan.

Jong geleerd is oud gedaan. Mede daarom wordt elk jaar in maart de 'Week van het geld' georganiseerd op basisscholen door heel Nederland. Door kinderen al vroeg te leren hoe ze met geld moeten omgaan, bouwen zij aan de basis van hun financiële zelfredzaamheid. Maandag start de Week van het geld (27 tot en met 31 maart). Traditiegetrouw ontbreekt ook FFP niet in de klas.

Wat is jouw actieplan voor een financieel fitte toekomst?

Het is van belang dat iedereen bewuste financiële beslissingen kan nemen en vanuit deze visie attendeert FFP u graag op het vorige week verschenen boek 'Nooit meer slapend arm' van Dirk Brounen.

Blogs