Actualiteit

Renteaftrek restschuld afgeschaft

De restschuldregeling wordt eind van het jaar afgeschaft. Als u een huis heeft dat onder water staat, kan het lonen om nog in 2017 actie te ondernemen. De regeling waarbij de hypotheekrente die u betaalt over een restschuld nog 15 jaar aftrekbaar is, wordt eind van dit jaar afgeschaft. Dat maakte staatssecretaris Wiebes onlangs bekend.

Doordenken op dinsdag met FFP

Wie kopen woningen met eigen geld? Onderzoek van het Kadaster wijst drie groepen aan die hiervan profiteren en één groep die hier last van heeft. Wat betekent het voor ouderen om een huis te kopen en geen hypotheek meer af te sluiten? Hoe zit het met doorstromers? En welke opmerkelijke conclusies trekt het rapport omtrent beleggers? Behalve de positieve kanten, is er ook een risicogroep.
Meer weten?

Geld uitlenen aan uw kinderen? Hier moet u op letten

Veel ouders lenen geld uit aan hun kinderen voor de aankoop van een huis. Dat is voor beide partijen voordelig, mits u zich aan de regels houdt.

Pas op met een aflossingsvrije hypotheek

De meeste hypotheken zijn aflossingsvrij. Maar dat betekent niet dat de lening nooit hoeft te worden terugbetaald. Banken en andere hypotheekverstrekkers maken zich zorgen over aflossingsvrije hypotheken. Van de uitstaande hypotheekschuld is 55% aflossingsvrij. Dat kan vooral op langere termijn bij veel huishoudens tot problemen leiden.

Met een levenstestament houdt u grip op uw leven

Wat is een levenstestament? In een levenstestament neemt u op wat er moet gebeuren als u zelf niet in staat bent te handelen. Bijvoorbeeld na een herseninfarct, bij dementie of om andere redenen.

Belastingaangifte achteraf aanpassen? Zo doet u dat!

Heeft u uw aangifte opgestuurd en wilt u iets veranderen? U kunt een al ingediende aangifte bijna altijd achteraf nog aanpassen. Let daarbij goed op de regels.

Verhuurt u wel eens uw huis aan toeristen? Zorg er dan voor dat u ‘fiscusproof’ bent

Het toeristenseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat tienduizenden Nederlanders hun huis oppoetsen voor de verhuur. De verhuur via Airbnb, Wimdu en andere bureaus kan behoorlijk lucratief zijn. Wat niet alle verhuurders beseffen, is dat er nogal wat bij komt kijken op het gebied van regelgeving. Veel gemeenten stellen allerlei voorwaarden aan de verhuur van privéwoningen. En ook op fiscaal gebied moet u aan bepaalde eisen voldoen.

“Financiële tips: speciaal voor vrouwen”

Vrouwen van deze tijd zijn supervrouwen: werken, kinderen opvoeden, het huishouden, sociale contacten onderhouden en sporten. Alle ballen houden ze in de lucht! Maar één bal blijft nogal eens liggen …..de geldzaken. Bij woorden als “belastingen” en “pensioen” begint het bij veel vrouwen spontaan te jeuken en deze bal rollen zij graag door naar de partner.

Week van het geld: jong geleerd is oud gedaan.

Jong geleerd is oud gedaan. Mede daarom wordt elk jaar in maart de 'Week van het geld' georganiseerd op basisscholen door heel Nederland. Door kinderen al vroeg te leren hoe ze met geld moeten omgaan, bouwen zij aan de basis van hun financiële zelfredzaamheid. Maandag start de Week van het geld (27 tot en met 31 maart). Traditiegetrouw ontbreekt ook FFP niet in de klas.

Wat is jouw actieplan voor een financieel fitte toekomst?

Het is van belang dat iedereen bewuste financiële beslissingen kan nemen en vanuit deze visie attendeert FFP u graag op het vorige week verschenen boek 'Nooit meer slapend arm' van Dirk Brounen.

Blogs