Actualiteit

Budgetteren is niet saai, maar spannend!

Ze zeggen wel eens dat je je geld maar één keer kunt uitgeven. Een cliché, maar wel heel waar. Door met een stofkam door uw uitgaven heen te gaan kunt u veel geld besparen zonder dat het van invloed is op uw levenskwaliteit.

Wat zijn de gevolgen van de lage rente voor u?

De rente is laag en kan nog altijd lager. Betalen we straks voor ons spaargeld? Dienen we ons zorgen te maken over ons pensioen? Moeten we zelf in actie komen? Kunnen we zelf in actie komen?

Wat betekent een ‘fijn leven’ voor jou?

Wat betekent 'live well' oftewel 'een fijn leven' voor jou? Waarvoor ga jij zaken plannen? Daar zijn wij erg benieuwd naar, dus we dagen je uit! Neem een korte video van maximaal 30 seconden op en geef hierin kort aan wat deze vragen voor jou persoonlijk betekenen. Stuur dit uiterlijk 30 augustus 2019 in.
Wellicht win jij $1000!

Wat betekent het pensioenakkoord voor u?

Inmiddels twee maanden terug is het nieuwe pensioenstelsel akkoord bevonden. Voordat de discussie hierover na de vakantieperiode weer in alle hevigheid losbarst, hierbij de belangrijkste wijzigingen uit het pensioenakkoord nog een keer opgesomd. Wat betekenen de voorgenomen pensioenwijzigingen voor u?

Wie regelt alles als u het zelf niet meer kunt?

Lekker op vakantie en dan gebeurt er wat. U krijgt een ongeval of wordt opeens ziek. Wat moet er dan geregeld worden en wie moet dat doen? Het komt regelmatig voor dat mensen tijdens de vakantie iets naars overkomt. Dat kan een overlijden zijn, er kan ook een situatie ontstaan dat degene die iets overkomt niet meer ‘wilsbekwaam’ is. Bij overlijden zou een testament de zaken kunnen regelen voor de nabestaanden, bij wilsonbekwaamheid is er het levenstestament.

Verleng uw vakantie!

Hoort u dat goed? Verleng uw vakantie? Dat kan toch niet zomaar! Nee, dat klopt, dat kan niet zomaar. Dat vraagt beleid en goede financiële planning. Het is mogelijk! Hoe dan? Allereerst kunt u zich afvragen: Wat is vakantie eigenlijk? Het woord ‘vakantie’ komt uit het Latijn, de taal die oude Romeinen spraken. Het betekent ‘vrij zijn van verplichtingen’. Daarmee hebt u de basis te pakken: u hoeft heel veel dingen niet te doen, zoals bijvoorbeeld werken.

‘Plan well to live well’. Doe mee en win $1000!

Wat betekent ‘live well’ ofwel ‘een fijn leven’ voor jou? En waarvoor ga jij zaken plannen? Zet dat kort op video, lever het uiterlijk op 30 augustus 2019 in en maak kans op $1000.

Tweede huis: vakantie of belegging?

Vooral in de zomermaanden dromen veel mensen er wel eens van, een tweede huisje in het bos of aan zee. Nederland kent steeds meer luxe vakantieparken waar u een vakantiewoning kunt kopen. De aanschaf van een vakantiewoning lijkt een goede belegging. Behalve dat u er even lekker tot rust kunt komen, levert uw investering ook nog een mooi rendement op uit de verhuur ervan. Echter om een weloverwogen beslissing te nemen is het goed om eerst alle voor- en nadelen op een rij te hebben.

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wie kent het populaire spelletje niet? Het is een aardige geheugentrainer: ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’ Waarschijnlijk is uw lijst al helemaal klaar. Wat heeft u financieel allemaal geregeld voor de vakantie?

Eigen woning? Bereid u voor op minder fiscaal voordeel

De afgelopen tien jaar heeft de overheid op zichtbare en minder zichtbare manieren de belastingvoordelen rond de eigen woning versoberd. Deze voordelen waren ooit bedoeld om het eigenwoningbezit onder Nederlanders te stimuleren. Dat is gelukt.

Blogs