Actualiteit

CFP-adviesvlog 3: Ondernemer

Als ondernemer heb je wellicht een bewogen jaar achter de rug, wat jou wellicht niet in de koude kleren is gaan zitten. Heb je als ondernemer financiële problemen en wil je graag weten hoe je grip krijgt en houdt op jouw financiële situatie? Kijk dan naar deze adviesvlog, waarin Financieel Planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, in gesprek gaat met Financieel Planner Roelof Meijer over de financiële uitdagingen bij ondernemers in financieel onzekere tijden.

Behaal jij je gewenste toekomst?

De coronacrisis heeft de wereld op zijn kop gezet. Onderzoek van bureau MarketResponse komt met opmerkelijke resultaten. Wat heeft deze pandemie ons gebracht? In ieder geval zijn Nederlanders meer gaan nadenken over hun financiële toekomst. En ruim een kwart gelooft dat met het maken van een financieel plan de gewenste toekomst behaald kan worden.

CFP-adviesvlog 2: Vermogensopbouw

Je hebt geld beschikbaar en vraagt je af hoe je dit zo slim mogelijk kunt investeren. Want vermogensopbouw is zo makkelijk nog niet. Wat moet je kiezen? Er zijn zoveel opties. In deze video verteld Anja van Zandbergen, Financieel Planner van het Jaar, je meer over hoe je je vermogen kunt laten groeien.

Sparen of beleggen in bv of privé?

Is het beter om het vermogen in privé of in een bv te sparen en/of te beleggen? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk te weten of het vermogen in de bv is verdiend of in privé. Ook is het van belang te weten welk beleggingsrisico je maximaal wilt en kunt lopen. Wanneer dit bekend is kan berekend worden of sparen en/of beleggen in privé voordeliger is dan in de bv, of andersom.

Vermogensvorming, hoe pak je dat aan?

Bijna iedereen wil wel miljonair worden. Een loterij winnen zou dan handig zijn. Dan kun je in één klap miljonair worden. Het is alleen voor weinigen weggelegd. Het bijzondere is: wat veel mensen met loterijen doen, doen ze niet met echte vermogensvormers zoals beleggen.

CFP-adviesvlog: Je raakt arbeidsongeschikt, wat nu?

Veel ondernemers worstelen met de vraag: neem ik wel of geen arbeidsongeschiktheidsverzekering? Waarom zou je dit wel of niet doen? In deze vlog geeft Financieel Planner van het Jaar, Anja van Zandbergen, een aantal ideale tips.

Arbeidsongeschikt worden? Dat gebeurt mij niet!

Elk jaar raken vele duizenden mensen in Nederland arbeidsongeschikt. Dit leidt meestal tot een forse daling van het inkomen. Voor werknemers is er een vangnet. Voor zelfstandig ondernemers is de situatie heel anders en ontbreekt elk vangnet. Desondanks blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat het merendeel van de zelfstandigen hiervoor niets geregeld heeft.

Nieuw zzp-beleid op komst?

Het is al jaren een doorn in het oog van de overheid, de mogelijke schijnzelfstandigheid van zzp’ers. Eind 2018 meldde RTL bijvoorbeeld dat als de nieuwe spelregels voor zzp’ers zouden ingaan, er mogelijk 75.000 tot 100.000 als ‘in loondienst’ zouden kwalificeren.

Wat doe jij met je geld?

Financieel vooruitkijken start met het opschrijven van voor jou belangrijke wensen en doelen nu en in de toekomst. Denk hierbij aan geld opzijzetten voor de studie van je kinderen, je hypotheek of andere schulden aflossen, verhuizen, eerder stoppen met werken, reizen, een vakantiehuisje kopen, een financiële buffer creëren, et cetera. Maar hoe bereik je, de voor jou, belangrijkste doelen met het geld dat je maandelijks overhoudt?

De eigen woning en de fiscus, wat mogen we verwachten van de politiek?

Hoewel de belastingdienst graag roept dat het allemaal eenvoudiger wordt, is dat niet altijd de realiteit. Kijk maar eens naar de regeling omtrent de eigen woning. Hypotheekrenteaftrek, eigenwoningforfait…

Blogs