Actualiteit

Doordenken op dinsdag: ‘De Week van het geld 2018’

Deze week is het 'De Week van het geld 2018’, met bijzondere aandacht voor kinderen en geld. Goed omgaan met geld begint bij een adequate financiële opvoeding, iets waar ouders en de school een belangrijke plaats innemen. Maar ook de financieel planner kan zijn steentje bijdragen. Wat zijn zaken waar ouders met kinderen tegenaan lopen als het gaat om kinderen en geld? Luister naar bijgaande podcast.

Zo bespaart u geld met uw belastingaangifte

Door de jaarlijkse belastingaangifte slim in te vullen, kunt u misschien (belasting)geld besparen. Het is weer aangiftetijd: sinds 1 maart kunt u belastingaangifte doen via belastingdienst.nl of via de app. Het is vaak de moeite waard om er goed voor te gaan zitten. De kans is namelijk groot dat u geld kunt besparen door slim aangifte te doen. Wat zijn belangrijke aandachtspunten?

Doordenken op dinsdag, met FFP: ‘De valkuilen bij partnerpensioen’

Krijgt je partner voldoende pensioen als je onverhoopt overlijdt? Wil je je partner goed verzorgd achterlaten als je iets overkomt? De meeste mensen willen dat wel, maar hebben geen idee of ze dat goed geregeld hebben. Waar moet je op letten?

De valkuilen bij partnerpensioen

Krijgt je partner voldoende pensioen als je onverhoopt overlijdt? Wil je je partner goed verzorgd achterlaten als je iets overkomt? De meeste mensen willen dat wel, maar hebben geen idee of ze dat goed geregeld hebben. Waar moet je op letten?

Wel een overwaarde eigen huis, maar weinig pensioen? Dit zijn de mogelijkheden.

Veel ouderen hebben een huis met een forse overwaarde, maar slechts weinig inkomen. Er is nu een nieuwe manier om een deel van de overwaarde te verzilveren.

Podcast: ‘Verkopen of…, wachten en bijkopen?’

Wat is wijsheid als de koersen op de beurs opeens fors dalen en het sentiment lijkt om te slaan? Is verkopen handig of juist blijven zitten? Echt geld verdienen doe je niet door opeens te gaan verkopen. Maar wat wel? Luister naar de podcast.

Geen zorgen over uw pensioen?

Veel pensioenregelingen zijn de afgelopen tijd versoberd. Maar meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen idee hoe hun pensioen er voor staat.

Podcast: Sabbatical, hoe regel ik dit financieel?

Even geen dagelijkse (werk)verplichting en geen files meer. Weg uit die sleur, hoe fijn klinkt dat. Een half jaartje, een jaartje of misschien wel langer er tussenuit om bijvoorbeeld die lang gewenste wereldreis te maken met het hele gezin. Wat moet je hier allemaal voor regelen? Een reisverzekering, de reis, maar ook het vervoer. Uw baan opzeggen, het huis verhuren, of verkopen? Een sabbatical heeft veel omhanden en is zeker niet zonder risico en wat heel belangrijk is, hoe regelt u dit financieel? Luister naar bijgaande podcast.

“UW PENSIOEN SUKKELT ACHTERUIT”

"UW PENSIOEN SUKKELT ACHTERUIT", kopt 'De Telegraaf' vandaag. De boodschappen worden steeds duurder, maar de meeste pensioenen zijn nu al tien jaar nauwelijks verhoogd.

Schenking gegeven of juist recent ontvangen? Let dan hierop!

Veel mensen schenken liever met de warme dan met de koude hand. Voor zowel de gever als de ontvanger zijn er regels van de Belastingdienst waar je goed op moet letten.

Blogs