Actualiteit

Podcast: Slimme stappen voor een hogere hypotheek!

Hoe kan ik op een slimme manier meer geld lenen voor mijn huis? Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen? Onlangs werd die vraag gesteld in een televisieprogramma van RTL Z. En het antwoord was verbluffend.

Schulden en een hypotheek, waar moet je op letten?

Als u een hypotheek wilt krijgen terwijl u al schulden heeft, hoeft dat geen probleem te zijn. Maar maak dan wel een plan.

Financiële onrust bij scheiden of overlijden

Help, ik ga scheiden. Hoe moet dat nu met ons huis? Of, als mijn man komt te overlijden, kan ik dan in het huis blijven wonen? Het huis, de plek waar we wonen, is zo’n belangrijk element in een mensenleven. En al helemaal als u getrouwd bent of samenwoont en een van beide partners valt weg. Hoe moet dat dan met het huis?

Podcast: Financiële onrust bij scheiden of overlijden

Stel u krijgt te maken met een scheiding of het overlijden van uw partner. U loopt dan tegen bepaalde zaken aan waar u een oplossing voor moet vinden. Een van de eerste zaken is bijvoorbeeld, wat te doen met het huis? Kunt u hier blijven wonen? Het goed regelen van leven en wonen is een kunst op zich.

De risico’s van een aflossingsvrije hypotheek

Ook een aflossingsvrije hypotheek moet ooit worden afgelost. Wat moet u doen als de looptijd van uw aflossingsvrije hypotheek in zicht komt? Wat zijn de risico's en wat te doen met de restschuld die men vaak nog heeft aan het einde van de looptijd van de hypotheek?

Doordenken op dinsdag: Samenwonen, waar moet je allemaal aan denken?

Hoe lang zijn samenwoners gemiddeld bij elkaar? Halen ze het 25-jarig jubileum of is dat korter? Uit onderzoek blijkt dat het veel korter is, gemiddeld zijn samenwonenden zo’n tien jaar bij elkaar. En dan? Wat kan je doen om het op financieel vlak niet mis te laten gaan?

Samenwonen, waar moet je allemaal aan denken?

Hoe lang zijn samenwoners gemiddeld bij elkaar? Halen ze het 25-jarig jubileum of is dat korter? Uit onderzoek blijkt dat het veel korter is, gemiddeld zijn samenwonenden zo’n tien jaar bij elkaar. En dan? Wat kan je doen om het op financieel vlak niet mis te laten gaan?

Wees alert met afkopen spaar- of beleggingspolis

Sinds de wet vorig jaar is veranderd, kopen veel huizenbezitters hun spaar- of beleggingspolis af. Daarmee verlagen zij hun maandlasten, maar afkoop heeft ook nadelen.

‘De Week van het geld 2018’

Deze week is het ‘De Week van het geld 2018’, met bijzondere aandacht voor kinderen en geld. Goed omgaan met geld begint bij een adequate financiële opvoeding, iets waar ouders en de school een belangrijke plaats innemen. Maar ook de financieel planner kan zijn steentje bijdragen. Wat zijn zaken waar ouders met kinderen tegenaan lopen als het gaat om kinderen en geld?

Doordenken op dinsdag: ‘De Week van het geld 2018’

Deze week is het 'De Week van het geld 2018’, met bijzondere aandacht voor kinderen en geld. Goed omgaan met geld begint bij een adequate financiële opvoeding, iets waar ouders en de school een belangrijke plaats innemen. Maar ook de financieel planner kan zijn steentje bijdragen. Wat zijn zaken waar ouders met kinderen tegenaan lopen als het gaat om kinderen en geld? Luister naar bijgaande podcast.

Blogs