Actualiteit

CFP-adviesvlog 6: Echtscheiding

Je ligt in scheiding. Hoe gaat het nu verder met de afwikkeling? Wat moet je allemaal regelen en uitzoeken? Denk aan onder andere partneralimentatie, gezamenlijke bezittingen, spaargeld, wellicht je koophuis, belastingzaken en je pensioen. Het wordt allemaal uitgelegd in deze vlog.

Aandachtspunten bij echtscheiding

Gemiddeld scheiden jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 stellen. Daarnaast gaan in diezelfde periode zo’n 60.000 samenwoners uit elkaar. Een echtscheiding brengt het huwelijk terug tot een zakelijke transactie. In plaats van een gezamenlijke toekomst heb je nu weer ieder een eigen doel, ook financieel. Dat levert nieuwe kansen op, maar kan tussen jou en je partner ook voor grote ruzies zorgen. Zeker als jullie samen het eigendom van een huis delen en samen kinderen hebben.

CFP-adviesvlog 5: Ben je financieel voorbereid?

De coronacrisis heeft op velen grote impact gehad. In deze vlog legt Financieel Planner van het Jaar Anja van Zandbergen uit hoe je je als ondernemer financieel kunt wapenen tegen onverwachte gebeurtenissen.

Ben jij financieel voorbereid op de toekomst?

Uit onderzoek blijkt dat mensen over gezondere financiën beschikken na een crisis als zij beschikken over een financieel plan. Financiële planning laat zich gemakkelijk samenvatten als rust in je hoofd over je financiën, zowel in goede als slechte tijden. Maar ook: het werken aan je wensen en doelen op de korte en langere termijn. Om dit te bereiken bij deze vijf tips van een gecertificeerd financieel planner.

Rijk worden met crypto’s?

Wie kent ze inmiddels niet, de Bitcoin, Ethereum of de Litecoin? Het zijn alle drie cryptocurrencies of cryptovaluta, digitale munten waarmee je veel geld kunt verdienen of verliezen. Wat is het precies en hoe kun je ermee omgaan?

Vakantieganger, bereid je goed voor op je reis en je toekomst!

Waar moet je aan denken voordat je met vakantie gaat? En wat is belangrijk tijdens je vakantie? Denk eens aan de korte en de lange termijn.

Geen werk meer, wat nu?

Welke financiële gevolgen heeft een eventuele werkloosheid voor jou? Hierbij maakt het nogal wat uit of je een werknemer bent die wordt ontslagen of dat je een ondernemer bent, die werkloos wordt omdat je te weinig klanten en dus omzet hebt.

Tien kanshebbers bekend in de strijd om titel Financieel Planner van het Jaar 2021

Amsterdam 6 juli 2021 – De strijd om de titel Financieel Planner van het Jaar 2021 is begonnen. Vandaag presenteert Federatie Financieel Planners (FFP) vol trots de tien gecertificeerd financieel planners met de hoogste score vanuit de eerste ronde. Zij gaan door naar de tweede ronde en maken daarmee kans op de beker én de prestigieuze titel Financieel Planner van het Jaar 2021. Door jaarlijks deze verkiezing te organiseren werkt FFP structureel aan de kwaliteit van het CFP®-keurmerk en helpt zo haar leden met het aanscherpen van de beroepsvaardigheden.

CFP-adviesvlog 4: Lenen van je bv

Leen jij geld van je bv? Waarom zou je dit doen? Wat zijn de voorwaarden? Loop je risico als je dit doet? Lenen van je B.V. gaat niet zonder slag of stoot. Anja van Zandbergen, Financieel Planner van het Jaar 2020, vertelt het je allemaal graag in deze video.

Is lenen van je bv slim?

Veel directeur-grootaandeelhouders (dga’s) hebben een lening en/of rekeningcourantpositie bij de eigen bv. De hoogte van de schuld aan de bv kan verschillen van enkele duizenden tot vele miljoenen euro’s. Het voordeel van lenen van de bv is dat op deze manier de box 2-heffing van 26,9 procent kan worden uitgesteld.

Blogs