Actualiteit

CFP-Podcast: Beleggen vraagt om een slimme aanpak

Beleggen gaat tegenwoordig steeds minder over het product en steeds meer over de doelen van de belegger. Waarvoor wil je je rendement straks inzetten? Voor het aflossen van de hypotheek, de studie van de kinderen, als extra pensioenpotje? En wat betekent dat voor de wijze waarop je moet beleggen? In deze podcast gaan Willem Johannesma (Oakk Capital Partners) en Jochem Baalmann (Dexxi) dieper in op het zogeheten goals based beleggen.

Beleggen vraagt om een slimme aanpak

Veel mensen deinzen ervoor terug, beleggen is risicovol en dat willen ze niet. Lijkt op zich een logisch verhaal, of misschien toch niet? Wie ergens een pensioen heeft verzekerd bij de werkgever of zelf bij een verzekeringsmaatschappij, kan zich de vraag stellen: hoe doen zij dat? Zetten deze organisaties jouw geld op een spaarrekening? Maken ze dan wel rendement? Het antwoord hierop is ’nee’.

Je pensioenjaren slijten achter de geraniums, dat is pas risico!

Wat je niet wilt is, dat nadat je gestopt bent met werken je te weinig middelen hebt om te genieten van je oude dag. Financiële producten moeten ertoe leiden dat dit ‘doelrisico’ jou bespaard blijft. Een belangrijke vraag om bij stil te staan is of jouw producten wel voorzien in het behalen van voor jou belangrijke doelen. Dit zal helaas lang niet altijd het geval zijn. De hoogste tijd om in actie te komen!

Finalisten bekend voor CFP Financieel Planner van het Jaar

De drie finalisten voor de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 zijn bekend. Uit de tien genomineerden heeft de vakjury naar aanleiding van een uitgebreide beoordeling van een klantinventarisatiegesprek drie finalisten gekozen. Dat zijn Ron Daniëls (Op Heij Verzekeringsgroep - Weert), Tom Oude Avenhuis (Holofin - Almelo) en Jeroen Zuurveld (Financial Decision Coach - Zandvoort).

CFP-Podcast: Had ik maar…

De sleur doorbreken? Een ander levenspad kiezen? In deze podcast gaan we in gesprek met Robin Heuten CFP® en Jaap van der Meer CFP®, beide financial life planner. Voor hen zijn de cijfertjes belangrijk, maar de mens, zijn gevoel en zijn wensen staan voorop. Hoe ga je met een levensplan aan de slag? Hoe kies je nou wat je écht wilt? Jaap en Robin laten zien dat de antwoorden anders worden als je de vraag anders stelt.

Had ik maar…

Zou het niet zonde zijn, als je iets NIET hebt gedaan in je leven wat je heel graag had willen doen? Ze zeggen wel eens dat het erger is om spijt te hebben van de dingen die je NIET hebt gedaan dan van de dingen die je WEL hebt gedaan. Hoeveel mensen leven niet een leven dat voor hen is uitgestippeld, of omdat het zo hoort of omdat de hypotheek moet worden betaald? Hoeveel mensen zitten niet gevangen in hun dagelijkse sleur en kunnen daar op de een of andere manier niet uitbreken? Waarvan zou jij nou spijt hebben als je het niet zou hebben gedaan?

De meerwaarde van financiële planning!

Veel mensen denken bij de term financiële planning vooral aan geld en cijfers. Jammer, want financiële planning gaat over zoveel meer. Het gaat namelijk in eerste instantie over jou en het realiseren van jouw (financiële) wensen en doelen voor de (nabije) toekomst. Het verwezenlijken hiervan draagt vervolgens weer bij aan jouw levensgeluk. En zeg nu zelf, wie wil er niet (nog) gelukkiger worden…

FFP maakt 10 genomineerden voor Financieel Planner van het Jaar bekend

De eerste ronde van de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 is gesloten. Uit die ronde, bestaande uit een online toets, zijn de tien Gecertificeerd Financieel Planners met de hoogste score geselecteerd. Zij dingen mee naar de titel CFP Financieel Planner van het Jaar 2023. De award wordt uitgereikt door FFP, de Federatie voor Financieel Planners.

CFP-Podcast: Mijn bedrijf is mijn pensioen..

Deze aflevering gaan we in op financiële planning voor ondernemers. Veel ondernemers beschouwen hun bedrijf als hun pensioen. Maar is dat terecht?

Een vraag die we voorleggen aan twee overname-adviseurs: Marcel Spaai (Instituut voor Bedrijfsovername) en Alfred van Muiden (Claassen Molenbeek & Partners). Zij leggen in deze podcast onder andere uit hoe je een bedrijf waardeert en waarom het niet altijd slim is om de hoofdprijs te vragen.

Help….is mijn bedrijf mijn pensioen?

Veel ondernemers zullen dit herkennen. Als ondernemer denk je vaak dat je bedrijf je pensioen is. Je hebt ziel en zaligheid gelegd in je onderneming en je focus is op het goed laten draaien van de zaak en uiteindelijk het bedrijf te kunnen verkopen. Voor veel ondernemers geldt dat ze daarnaast nog wel een AOW-pensioen zullen krijgen. Maar een aanvullende lijfrenteverzekering of een extra spaarpotje bijvoorbeeld, is lang niet altijd aan de orde. Dus: mijn bedrijf is mijn pensioen….

Blogs