Actualiteit

Wat betekent het stikstofbesluit voor de eigen woning?

Er is een miljard euro uitgetrokken om meer huizen te bouwen. Volgens minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) worden met de miljardeninvestering tekorten op de woningmarkt ingelopen. Haar doel is om per jaar 75.000 nieuwe woningen te bouwen. Dat is het beeld sinds Prinsjesdag, maar het tekort aan woningen wordt minder snel ingelopen. Eén van de bijkomende oorzaken: het stikstofbesluit.

Pensioenkloof tussen man en vrouw

Het opbouwen van inkomen voor later is een kwestie van een lange adem. Door over een lange periode vermogen op te bouwen wordt een pensioenpot opgebouwd die na pensionering moet zorgen voor uw inkomen. Hierbij maakt het wel uit of u een man of vrouw bent. Uit rapporten van onder andere de OESO, het CBS en de Europese Commissie blijkt dat er al sinds jaar en dag een pensioenkloof gaapt tussen beide seksen. Wat te doen?

FFP FinanceToGo: draaien aan de knoppen van het financiële mengpaneel

Amsterdam, 4 november 2019. Stijgende studieschulden, flexwerk, hoge huizenprijzen – het leven is de laatste jaren niet gemakkelijker geworden voor jongvolwassenen (25-40 jaar). In deze levensfase verandert er veel: denk aan de overstap naar een andere baan, het kopen van de eerste woning of de geboorte van het eerste kind. Daarnaast wordt de wereld waarin zij leven steeds dynamischer, met bijvoorbeeld nieuwe wetgeving op het gebied van pensioenen. Reden te meer waarom juist jongvolwassenen baat zouden hebben bij financieel advies. Maar dan wel op een manier die bij hen past: snel, flexibel en op maat. FinanceToGo, een nieuw initiatief van FFP, speelt daarop in.

Je bent jong, je carrière begint: hoe ambitieus ben jij met geld?

Drie tips voor de start van je financiële carrière.

FFP verwelkomt nieuw bestuurslid, Paul van der Ploeg

Amsterdam 24 oktober – Paul van der Ploeg (57) wordt per 1 november 2019 officieel benoemd tot bestuurslid Federatie Financieel Planners. Naast zijn huidige werkzaamheden heeft hij de bestuursfunctie bij FFP officieel aanvaard voor een periode van drie jaar. Paul zal deel uitmaken van het bestuur van Stichting Certificering FFP.

Een doe-het-zelfhypotheek verstandig?

Soms kan een kleine besparing op korte termijn, u op lange termijn onbedoeld een grote kostenpost opleveren. 'Penny wise, pound foolish' noemen de Engelsen dat. Een doe-het-zelfhypotheek, beter bekend als execution only hypotheek, is daar een goed voorbeeld van.

Tips bij erven en schenken

Hoe kun je erfbelasting voorkomen? Hoe voorkom je problemen bij de afwikkeling van een nalatenschap? En hoe kun je zelf de kapitein op je schip zijn, als het gaat om wat je aan wie wilt nalaten?

FFP Financieel Planner van het Jaar 2019 Fleur Kroonbergs

PERSBERICHT: Nieuwegein, 10 oktober. Na een spannende strijd van meerdere rondes is dit jaar Fleur Kroonbergs FFP CFP® gekozen tot FFP Financieel Planner van het Jaar 2019. Zij is 38 jaar en heeft haar eigen financieel advies bureau in Den Haag. Fleur neemt het stokje over van de winnaar van vorig jaar Hanneke Wolff-Rierink FFP CFP®.

De Financieel Planner volop in de schijnwerpers

PERSBERICHT;

Intern FFP onderzoek: Financieel Planners verwachten stijging aantal cliënten over 2019

Amsterdam 10 oktober 2019 – Vandaag zal op het FFP Congres de ‘FFP Financieel Planner van het jaar 2019’ worden gekozen. Dit is een eervolle titel voor een beroep dat steeds relevanter wordt voor de consument. Financieel adviseurs zijn een belangrijke informatiebron voor consumenten die meer zelfvoorzienend moeten worden ten aanzien van hun financiële vragen. Dit blijkt uit het recente FFP onderzoek uitgevoerd door Nibud.

Uit de praktijk van een financieel planner: de lusten en lasten van een aflossingsvrije hypotheek

Het opstellen van een financieel plan is onderdeel van de werkzaamheden van een financieel planner. In dit plan wordt duidelijk of u als cliënt uw besproken wensen en doelstellingen kunt realiseren en hoe u uw financiële vraagstukken het beste kunt oplossen. Een financieel plan moet echter ook nog uitgevoerd worden. Daarnaast is een regelmatige update van belang. Door uw financieel planner bij de uitvoering van het financieel plan te betrekken, kan hij mogelijk veel geld voor u besparen.

Blogs