Actualiteit

Podcast: Hoe ga je verstandig om met ICO’s als je wilt beleggen?

Al zo'n tien jaar kennen we bitcoin, de eerste digitale munt ter wereld, met al zijn ups en downs. Inmiddels zijn er zo'n duizend cryptocurrencies en vinden er ook bedrijfsfinancieringen plaats met deze nieuwe muntsoorten. Wat is een ICO precies en waar moet je op letten? Luister naar deze podcast om een idee te krijgen van cryptocurrencies en de risico's van ICO's.

Beleggen als alternatief

De spaarrente blijft maar dalen. Boven de onlangs door het nieuwe kabinet verhoogde vrijstelling van € 30.000 per persoon betaalt u nu meer aan belasting op uw vermogen dan wat u aan rente krijgt. Hoewel de belasting op spaargeld en ander vermogen volgend jaar iets omlaag gaat, blijft de belasting vooralsnog hoger dan de spaarrente. Houdt u ook nog rekening met de inflatie, dan wordt uw vermogen nog verder uitgehold.

Podcast: Wat is het geheim van slimme vermogensopbouw?

Een van de bouwstenen is 'compounding'. Wat kan dit voor u betekenen?
Veel mensen hebben een spaarrekening en sommigen ook een effectenporteuille. Die spaarrekening wordt vaak gebruikt als buffer. Men neemt ervan op als het nodig is. En die effectenporteuille, hoe gaat men daarmee om?

Bent u een risicogroep?

Ondernemers, zzp’ers, flexwerkers en mensen die ooit zijn gescheiden hebben vaker dan gemiddeld een pensioentekort.

Luister naar de Podcast ‘ZZP’ers en gescheiden mensen opgelet!’

Welke groepen lopen de kans om straks te weinig oudedagspensioen te hebben? En welke groepen krijgen speciale aandacht tijdens de komende Pensioen3daagse?

Pensioenleeftijd in 2018 naar 68 jaar

De pensioenleeftijd gaat volgend jaar van 67 naar 68 jaar. Wat betekent dat voor u?

Op 1 januari 2018 gaat de wettelijke pensioenleeftijd naar 68 jaar. Dat betekent dat de pensioenopbouw, dat is het bedrag dat jaarlijks voor uw pensioen opzij wordt gezet, er vanuit gaat dat u op uw 68ste met pensioen gaat. Momenteel is de wettelijke pensioenleeftijd 67 jaar. Wat betekent de verhoging naar 68 jaar wel en wat betekent het niet?

Podcast: Goed pensioen? Vraag het je werkgever!

Hoe staat het met jouw pensioen? Heb je voldoende financiële middelen om na je pensionering jouw uitgaven te kunnen betalen? Luister naar bijgaande podcast hoe ook werkgevers tijdens de Pensioen3daagse kunnen helpen bij de bewustwording over pensioenopbouw bij hun werknemers. En hoe werknemers zelf initiatief kunnen nemen!

Podcast: ‘World Financial Planning Day’

Financiële planning is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show. Ze hebben een vaag idee wat financiële planning voor hen kan betekenen. Door onder meer aandacht te besteden aan 'World Financial Planning Day' wil de Vereniging FFP bijdragen aan een betere financiële bewustwording van de consument.

Wat verandert er in 2018 voor u?

De belasting op spaargeld gaat omlaag en de AOW-leeftijd neemt verder toe. Wat gaat er voor u volgend jaar veranderen op belastinggebied? Onlangs presenteerde het demissionaire kabinet het Belastingplan 2018. Wat verandert er voor u en moet u actie ondernemen?

Podcast: Doordenken op dinsdag met FFP.

Prinsjesdag 2017 gaf weinig nieuws. Het demissionaire kabinet kan niet veel anders dan op de winkel passen. Toch zijn er enkele factoren om rekening mee te houden als consument en belastingbetaler. En wat vooral van belang is, welke maatregelen worden reeds voorbereid en liggen op het bordje van het nieuwe kabinet? Waar moeten we als consument rekening mee houden?

Blogs