Hypotheek voor ondernemers

Welke mogelijkheden zijn er voor zzp’ers en dga’s?
Ook als ondernemer wilt u een huis kopen – graag zelfs. Toch is het doorgaans moeilijker om een hypotheek voor ondernemers af te sluiten dan een hypotheek voor mensen met een baan. Welke mogelijkheden staan er tot uw beschikking?

 

Niet alleen voor ondernemers met een bv
Voor zelfstandigen blijft het lastig om een hypotheek af te sluiten, zeker in vergelijking met werknemers met een arbeidscontract. De groei in het aantal zzp’ers heeft banken en verzekeraars wel bewust gemaakt van het feit dat deze doelgroep ook moet worden geholpen. Zij krijgen daarin rugdekking van de Autoriteit Financiële Markten, die ook inziet dat de arbeidsmarkt aan het veranderen is. Daardoor ontstaan er steeds meer mogelijkheden voor zzp’ers en ondernemers in een maatschap.

 

Bv biedt diverse hypotheekscenario’s
Voor directeur-grootaandeelhouders zijn er diverse scenario’s voor het onderbrengen van een hypotheek in een bv. Als u een kapitaalkrachtige bv hebt, kunt u zelfs overwegen om uw eigen hypotheekverstrekker te worden.

 

De juiste keuzes
Een hypotheek voor ondernemers vraagt om specialistische kennis en een goede inschatting van de risico’s. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.