Werken in loondienst

Wat als er iets aan uw baan verandert?
Werken in loondienst is de basis voor het levensonderhoud van de meeste Nederlanders. Tegelijk bouwt u met uw baan meestal pensioen op. Uw inkomen voor later is dus ook van uw baan afhankelijk.

 

Een andere baan?
Maar wat als er iets aan uw baan verandert? Die vraag behandelen we in ons dossier ‘Werk’. Maar weinig mensen beseffen wat een verandering in uw baan (of een andere baan) kan betekenen voor uw inkomen nu en straks, zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds meer aan het flexibiliseren is.

 

Ontslag? Arbeidsongeschikt?
Uw inkomen kan ook worden aangetast als u met ontslag te maken krijgt, met daarna een periode in de WW. En wat als u arbeidsongeschikt mocht raken?

 

Naar het buitenland? Verlof opnemen?
Er zijn ook veranderingen die spannender of vrolijker zijn dan ontslag of arbeidsongeschiktheid. Maar ook die hebben effect op uw inkomen. Denk aan werken in het buitenland. Of aan zorgverlof of ouderschapsverlof.

 

De juiste keuzes
Verandert er iets aan uw baan? Wisselt u van baan? Krijgt u met ontslag te maken? Dat kan gevolgen hebben voor uw inkomen nu én straks. Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw leven passen.

 

Lees meer over:
Flexibilisering arbeidsmarkt, nieuw arbeidsrecht
Ontslag (inclusief gouden handdruk)
WW uitkering
Verandering van baan
Zorg- en ouderschapsverlof
Wonen of werken in het buitenland
Arbeidsongeschikt