Eigenrisicodragerschap ZW

Wanneer is het interessant om het eigen risico voor de Ziektewet zelf te dragen?
Als werkgever kunt u eigenrisicodrager ZW worden. Dat betekent dat u de uitvoering van de Ziektewet onderbrengt bij een private verzekeraar in plaats van bij het UWV.

 

Wat kunnen uw besparingen zijn?
Vooral voor grotere werkgevers kan een overstap van het UWV naar een verzekeraar zeer interessant zijn. Maar ook kleinere werkgevers kunnen vaak goedkoper uit zijn, al maakt u wel wat kosten voor de administratie. Recent onderzoek heeft laten zien dat een eigenrisicodrager ZW tot wel 60% kan besparen. Samen kunnen Nederlandse werkgevers daardoor bijna € 200 miljoen besparen op de premie.

Ditzelfde onderzoek bracht aan het licht dat een eigenrisicodrager ZW zo’n 40% minder uitkeert dan een vergelijkbaar bedrijf dat via het UWV is verzekerd. Dit komt doordat u als eigenrisicodrager meer invloed hebt op het risico dat u loopt. Door als werkgever een actieve rol te spelen, in samenwerking met uw verzekeraar, kunt u de uitkeringskosten flink omlaag brengen. Bovendien vergroot u de motivatie en betrokkenheid van uw werknemers.

 

En een verzuimverzekering erbij?
Afhankelijk van het soort arbeid dat er in uw organisatie wordt verricht, kan een aanvullende verzuimverzekering aantrekkelijk zijn. Breng deze dan wel onder bij dezelfde verzekeraar aan wie u ook de uitvoering van de Ziektewet hebt uitbesteed. Dat scheelt administratie en voorkomt discussies over aansprakelijkheid.

 

De juiste keuzes
Het eigenrisicodragerschap ZW is voor veel werkgevers al gauw interessant. Maar welke verzekering past bij u? En is een verzuimverzekering zinvol of niet? Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-keurmerk verplaatst zich in uw situatie en helpt u om de keuzes te maken die bij uw bedrijf passen.