FinanceToGo

Zo kun je als vrouw op eigen benen blijven staan!

Lig je helaas in scheiding? Of overwegen jullie om toch uit elkaar te gaan? Let dan op, want de duur van de partneralimentatie wordt vanaf 1 januari 2020 flink ingekort: van 12 jaar naar 5 jaar! Bereid je goed voor. Gun jezelf in december daarom twee kerstcadeautjes. Een heerlijk dagje wellnessen voor de ontspanning én… meer financiële zelfstandigheid.

En dit is de aanpak waarmee je die belangrijke eerste stap zet. Lees hieronder meer en maak ook deze week nog een afspraak voor een gratis consultuur met een gecertificeerd financieel planner nu of in het nieuwe jaar. Klik HIER voor een afspraak.

Een nieuwe wet voor minder partneralimentatie. Heeft dit gevolgen voor jou?

Ben je nu verwikkeld in een echtscheidingstraject of overweeg je binnenkort te gaan scheiden? Dan is directe actie mogelijk wel vereist. Voor alle scheidingsverzoeken die voor 1 januari 2020 worden ingediend geldt het oude recht. Wordt het verzoek tot echtscheiding na 1 januari ingediend dan geldt de nieuwe kortere termijn. In overleg mag je altijd van de termijn afwijken. Een verzoek tot echtscheiding moet altijd via een advocaat worden ingediend bij de rechtbank.

Wat verandert er?

De termijn van de partneralimentatie wordt verkort. Op dit moment is dat nog 12 jaar en dit wordt maximaal 5 jaar. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Ben je 50 jaar of ouder en langer dan 15 jaar getrouwd? Dan heb je nog recht op 10 jaar partneralimentatie. Ook geldt een uitzondering indien je kinderen onder de 12 jaar hebt.

Krijg je al partneralimentatie?

Dan verandert er niets, je blijft recht hebben op de oude wettelijke termijn van 12 jaar, tenzij je bij je scheiding met je ex iets anders hebt afgesproken.

Ben je getrouwd of woon je samen?

Nog steeds is er bij veel stellen in Nederland een relatief traditioneel rollenpatroon waarin de man (hoofd)kostwinner is. Zo’n 35% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Bij samenwoners ligt dit percentage nog hoger. Samenwoners hebben en hadden helemaal geen recht op partneralimentatie en bij gehuwden wordt dit nu dus een stuk korter. Het wordt dus steeds belangrijker dat je financieel voor jezelf kunt zorgen. Genoeg reden om de rolverdeling thuis dus eens opnieuw te bekijken!

Wat kan je vooraf regelen?

Hoe ziet jouw eigen financiële toekomst eruit? Dit is enerzijds afhankelijk van je eigen inkomen, maar ook van je relatievorm. Wat hebben jullie eigenlijk onderling afgesproken? Zijn er huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract? En hoe zit het eigenlijk met jouw en zijn pensioen? (Lees morgen het artikel pensioen) Reden genoeg om je financiën eens integraal op een rijtje te laten zetten! Wellicht is een gratis financieel consultuur iets voor jou? Zie eerder in dit artikel.

De vier beste voornemens voor je portemonnee Klik op bovenstaande button en mail ons voor een gratis financieel consultuur

De vier beste voornemens voor je portemonnee Klik op bovenstaande afbeelding en lees meer over Krijg jij wel een eerlijk deel van jullie pensioen?

De vier beste voornemens voor je portemonnee Klik op bovenstaande afbeelding en lees meer over Hoe financieel zelfstandig ben jij als ondernemer?