Mag je zelf je pensioendatum bepalen?

Datum: 09-01-2020 In: Pensioen

Wil jij ook weten wat je netto per maand ontvangt als je met pensioen gaat?

Veel mensen weten niet wanneer ze kunnen stoppen met werken en al helemaal niet wat hun netto inkomen wordt per maand. De (verwachte) AOW leeftijd is op te zoeken op de website www.svb.nl

Het pensioen wat via de werkgever is opgebouwd heeft vaak een andere datum of er is zelfs sprake van meerdere data.
Hoe zit het dan? Mag je zelf de pensioendatum bepalen? Het antwoord is ja! Natuurlijk wel in overleg met de werkgever en je keuze heeft consequenties voor de hoogte van je inkomen.

Hoeveel dat dan wordt?

En dan gaat het natuurlijk om je netto besteedbare inkomen, dat wil zeggen hoeveel houd je netto over na aftrek van alle (vaste) lasten. Ik geef je inzicht en help je met het maken van de juiste keuze!

Belangrijker is wat je wensen zijn. Wil je dezelfde levensstandaard voortzetten of wil je bijvoorbeeld (meer) gaan reizen?
Misschien wil je wel iets minder werken en langzaam afbouwen tot aan je pensioen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Ik maak graag samen met jou een financieel plan en beloof je dat je daardoor een goed inzicht en overzicht krijgt, nu en in de toekomst.
De mensen die van mij een Persoonlijk Financieel Plan hebben ontvangen, ervaren dat ze daardoor financiële rust hebben gekregen. Hoe fijn zou het zijn als jij dit ook krijgt!

Ben je nieuwsgierig hoe het financiële plaatje er voor jou uit ziet en wil je ook financiële rust? Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Henriëtte Zengerink
FIHEZE financiële planning

06-42195700