Is pensioen ingewikkeld?

Datum: 13-04-2018 In: Pensioen

Ingewikkelde kwestie

Ik spreek de laatste tijd veel mensen die willen weten hoe hun pensioen geregeld is. Veel van deze mensen vinden het pensioen een ingewikkelde kwestie. Vaak weten zij nauwelijks hoeveel pensioen er precies is opgebouwd voor later. Laat staan dat ze weten hoeveel ze ontvangen als ze met pensioen gaan.

Wist je dat?

Wist je bijvoorbeeld dat je zelf jouw pensioenfonds(en) moet aanschrijven om jouw pensioengeld te ontvangen? Als je één werkgever hebt gehad, is het redelijk eenvoudig te bepalen waar jouw pensioengeld is ondergebracht. Ben je echter verschillende keren van baan gewisseld, dan is dit al een stuk lastiger.

Mijnpensioenoverzicht.nl

Via Mijnpensioenoverzicht.nl heb je met een paar muisklikken volledig inzicht in de opbouw van jouw AOW en pensioen. Ook zie je waar het pensioen is opgebouwd en wat jouw nabestaanden krijgen als je overlijdt. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te maken van deze dienst is jouw DigiD.

Uw persoonlijke situatie

Uiteraard is het heel prettig om te zien wat de hoogte is van jouw pensioen. Maar hoe bepaalt je nu of dat voor jou toereikend is? Heb je na pensionering nog een volledig inkomen nodig of heb je misschien jouw hypotheek al grotendeels afgelost? Veel vragen die van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.

 

Wilt je weten hoe jouw persoonlijke en financiële situatie eruit ziet? Neem gerust eens contact met je eigen financial planner of mij op. Ik help je graag.