Glazen bol

Datum: 06-03-2018 In: advies

 

“Afgelopen donderdagavond zat ik met mijn kinderen op de bank voor te lezen uit een dik sprookjesboek. Naast de gebruikelijke prinsessen en ridders kwam er ook een heks in voor, die in haar glazen bol de toekomst kon zien. En ik dacht bij mijzelf : ‘Wat zou het af en toe praktisch zijn om in je eigen toekomst te kunnen kijken’.

Maar zouden we eigenlijk wel willen weten wat er in de toekomst gebeurd? Hoe anders zou ons leven er uit zien als we alles van te voren weten. En wat willen we dan allemaal weten?”

Financiële planning

Op financieel gebied willen de meeste mensen wel graag een kijkje nemen in de toekomst. Helemaal nu de overheid de sociale voorzieningen gaat aanpassen en de verantwoordelijkheid steeds meer bij het individu neerlegt. Zo wordt er door de overheid bezuinigd op de voorzieningen voor werkelozen, arbeidsongeschikten, gezinnen en ouderen. Het treft ons dus allemaal.

Al hebben wij ook geen glazen bol, op financieel gebied komen we een heel eind om in uw toekomst te kijken. Dit ‘kijkje in de toekomst’ noemen we financiële planning.

Financieel planning is eigenlijk voor iedereen met een inkomen interessant en belangrijk.

Want weet jij hoe je er financieel voor staat bij gezinsuitbreiding? Of als je arbeidsongeschikt of ontslagen wordt. En hoe ziet jouw situatie er uit als je met pensioen gaat of zelfs eerder wilt stoppen met werken?

Toekomst

Zomaar een paar vragen, maar die wel een grote impact kunnen hebben op uw financiële situatie.

Mocht je moeite hebben om antwoord te geven op deze vragen kunnen wij je daar bij helpen. Wij willen je helpen bij het vaststellen van uw financiële wensen, mogelijkheden en risico’s. Je krijgt als het ware een kijkje in de glazen bol over de verschillende scenario’s van jouw toekomst. Op deze manier kun je bepalen of je extra zekerheid wilt opbouwen. Zo zorgen wij er samen met jou voor dat je in al jouw levensfases financieel prettig kunt leven.

Wil je een kijkje nemen in een glazen bol? Neem dan eens contact op met een financieel planner of maak online een afspraak bij mij.