De eerste eigen woning

Datum: 21-06-2022 In: advies

De eerste eigen woning.

Vaak krijg ik vragen van mijn bestaande klanten: Of ik hun kinderen ook kan helpen bij de financiering van de woning. Natuurlijk kan dat! Een gecertificeerd financieel planner is er immers voor iedereen. Niet alleen voor de vermogende particulier of de ondernemer.

Deze starters op de woningmarkt help ik graag. Ik heb kinderen in die leeftijd en ik weet wat er speelt bij het kopen van een huis en het starten van een gezin. Ook ik kocht ooit als starter mijn eerste huis, en wilde achteraf beter geïnformeerd zijn (pre-internettijdperk…)

 

Idee!

Ik vroeg me af hoe ik makkelijk en snel wat uitleg kon geven. Geen saaie film van een grijzende financieel planner (ik spreek voor mezelf, maar ik denk dat er nog wel een paar van rondlopen…), maar kort, helder, niet langer dan 2 minuten.

Google leert me dat deze vorm er nog helemaal niet is. Geen animatie, geen heldere korte uitleg. Tijd om een idee uit te voeren dus: YouTube-kanaal ‘De Financieel Planner legt uit’ was geboren.

Speciaal voor starters heb ik mijn eerste animatie gemaakt. Een animatie die in 2 minuten de stappen uitlegt bij het financieren van je huis. Kort, helder en zonder gesproken tekst, dus overal af te kijken.

Wekelijks probeer ik een animatie te maken. De onderwerpen zijn divers, maar allemaal financieel. Ik heb nog ideeën genoeg, maar mochten er tips zijn, laat het me weten. Verzoeknummers kan ik altijd maken.

De aftrap was dus deze: het kopen van je eerste huis. https://youtu.be/C2sONrMDWN4

 

Financieel planner voor iedereen

Ik vind dat een financieel planner bereikbaar moet zijn, voor iedereen. Dus niet alleen voor ‘mensen met geld’. Nagenoeg iedereen kan wel wat hulp van een professional gebruiken. Alleen weet (durft?) niet iedereen contact op te nemen. Als je twijfelt: het eerste gesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend. Dat kan op kantoor, dat kan telefonisch of via beeldbellen. Deze week sprak ik nog met 2 expats die in Lissabon en Porto aan het remote-werken waren.

Wil je geïnformeerd blijven over financiële onderwerpen? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCi6swxwqBDfQPhvq7NXFigQ

Schroom dus niet om een financieel planner in je omgeving of ons te contacten. Wij zijn opgeleid om iedereen van passend advies te voorzien. Jou dus ook.

Succes met zoeken van jullie eerste eigen huis!